fryser-ikke-jakke

Det kan godt være svært at se skarp ud, når det er det er vinter og minusgrader uden at ende med at ligne Michelin Manden. Men kender du reglerne for lag-på-lag og ejer et par, enkelte men vigtige elementer, er du godt på vej. Forbliv varm samtidig med at du tilfører en unik kant til din stil.

Stilfulde mænd ved, hvordan de både kan holde varmen samtidig med, at de er tro mod deres stil. Når du skal bruge flere lag tøj, er det vigtigt at kombinere følgende:

  • Farver
  • Mønstre
  • Forskellige teksture

Dette er kun muligt, hvis du ejer en garderobe med de rette elementer, der matcher på kryds og tværs. Her er en liste over hvad vi mener du skal bruge, og hvordan du skal style det.

Jakke

Blazere og habitjakker er det ultimative yderste lag. De kan både være klassiske og uformelle afhængig af tekstilerne og faconen. Som udgangspunkt kan du bruge en habitjakke i tweed, der er stilfuld uden at være formel. Den rette pasform og et klassisk snit i neutrale farver og nuancer, giver dig mange muligheder for kombinere dit tøj i lag-på-lag.

Med en alsidig jakke har du tøj til enhver anledning. Tilføj blot et slips, puds dine sko, og så er du klar til hvad end aften byder på.

Husk i øvrigt, at du ikke behøver at bruge en pæn skjorte til din habitjakke. Det ser mindst ligeså stilfuldt ud med en pæn trøje eller en T-shirt.

 

Trøje

Nøje udvalgte trøjer og pullovers er yderst værdifulde i enhver mands garderobe. Har du trøjer i forskellige stilarter, materialer og teksture, bliver det endnu nemmere at mikse på kryds og tværs.

Du kan f.eks. bruge en tynd cashmere strik i en mørk farve alene eller under en jakke. En tykkere pullover kan holde dig varm om vinteren, og en tynd uldtrøje kan bruges i det tidlige forår eller efterår.

Brug også en pullover over din skjorte og lad slipset blive derhjemme.

 

Vest

Når det er alt for varmt til jakke, men du gerne vil mere end blot skjorte og bukser, så brug en vest. En vest i et let materiale er komfortabel, og den kan nemt tages af og på. Vesten giver mere bevægelighed end en jakke, og det er en nem måde at tilføje lidt ekstra farve. Samtidig kan vesten også bruges som et ekstra lag, hvis det er meget koldt.

I bund og grund handler lag-på-lag om at have en gaderobe med tøj, der kan mikses på kryds og tværs, og på den måde lave kombinationer, der både kan holde dig varm og fuldende din stil.