Skønhed og æstetik er faktorer, der er meget interessante, og også dem det er sværest at beskrive og forholde sig til. Skønhed er noget, der er meget individuelt, og skal have et komfortelement liggende i sig. Det gælder også, når det kommer til at arrangere hvordan ens hjem skal se ud, og når man skal vælge designmøbler.

Når man køber møbler, bør man altid overveje aspekterne af funktion og form. Funktionen af et møbel skal være i overensstemmelse med ens behov, mens dens form også skal stå i forhold til rummets udseende og form. Derudover skal møblerne selvfølgelig gerne være af god kvalitet, så de kan holde længe. En af de store trends lige nu, er slidte møbler. De er populære i dag, fordi de passer til samfundets livsstilsbehov.

Hvis det overordnede konceptet for din indretning og personlige stil, ikke stemmer overens med de møbler du køber, vil det se underligt ud. Heldigvis er folk blevet mere bevidste om, hvordan man  vælger de rigtige møbler, og integrerer det i sit hjem.

Men når man taler om livsstil, er valg af møbeldesign og interiøret også at overveje. Det er vigtigt at overveje hvem der har produceret produktet – er det en producent, der passer ind i forhold til dine værdier? Man bør ikke kun vurdere et møbel på prisen, men også på, om producenten kan garantere kvaliteten og tilbyder eftersalgsservice. Du bør derfor stille en række spørgsmål til sælgeren. Hvem er møbelproducenten? Er disse møbler håndlavet, og begrænsede mængder, eller er de masseproduceret på maskiner? Hvilket materiale bruges som rammen, og hvad med polstringen?

En anden vigtig faktor i udvælgelsen af møbler er den historiske værdi, eller manglen på samme. En god sælger bør have viden om produktet, og være i stand til at afsløre den sande og detaljerede historie overfor potentielle købere.

Møbler af høj kvalitet, fra kendte mærker som Hay, har også en meget stærk kommunikativ værdi. Den slags møbler fortæller noget om, hvem du er som person, og hvad der er vigtigt for dig. Når du køber et møbel, bør du altså overveje, hvordan det møbel vil blive tolket af andre. Forestil dig, at du er en fremmed person, der træder ind i dit hjem – det første han vil kigge på, er dine møbler og din indretning. Hvordan vil det blive tolket? Fortæller det sandheden, eller er der noget der ikke stemmer?

Det er vigtigt at kende til disse andre faktorer, fordi køberne ikke kun bør se på prisen på en vare. De andre faktorer kan vurdere den samlede værdi af møblet, med en værdsættelse for kunst, skønhed og en kommunikation af de rigtige værdier. Det er værd at betale for.

For mange folk i dag, især i den øverste middelklasse, er møbler blevet en del af livsstilen. Møbler kan  være et symbol på rigdom og luksus i ens liv. Ved at vælge de slidte og klassiske møbler, er samfundet i dag mere grundig og detaljeret i, hvad det er de ønsker at kommunikere.