Det nye år nærmer sig med hastige skridt og det er snart den tid igen, hvor du skal holde den årlige nytårsfest for venner og bekendte. Kender du det at skulle stå med hele arrangementet selv og skulle klare maden på egen hånd? I denne artikel vil vi kigge på om der egentlig er meget at spare når du selv laver maden i forhold til når du bestiller maden udefra.

Planlægningen

Nytårsaften er en speciel begivenhed, der som de fleste ved kun kommer én gang om året. Derfor er det vigtigt at man også som vært kan nå at nyde noget af denne særlige aften. De sædvanlige traditioner med andebrystet eller laksen er en affære, der lige så stille er på vej ud af billedet. Ikke blot tager det enorme mængder af tid at forberede al den mad og al den indkøb det tager at kunne servere et måltid som dette. Prøv at danne dig et overblik over hvad du skal klare. Du skal først planlægge, hvilken mad du vil servere for dine gæster. Derefter skal du finde ud af om nogle af gæsterne måske har allergier, eller er allergiske overfor noget. Når det er gjort skal du ud og handle så alle varer og ingredienser er på plads når dagen oprinder.

 

Tiden i køkkenet

Nu hvor du har købt det hele og smidt en stor del af månedens løn hos det lokale supermarked skal du nu til det helt store projekt: at lave maden. De fleste af os har gennemgået denne prøvelse det er at klare et arrangement af denne type og vi ved, hvor træls det kan være. Nogle gange kan du være så heldig at nogle af gæsterne vil give en hånd med i køkkenet når de er dukket op. Men de fleste foretrækker at kunne sætte sig til bords og lige så stille begynde at smage den champagne du har købt i aftenens anledning.

 

Vil du gerne slippe for al det bøvl?

Et relativt nyt alternativ har i de seneste år boomet helt vildt. Det er en mulighed, der tillader at du i stedet for at kæmpe dig igennem alt det vi nævnte ovenfor, blot laver maden med din muse-knap. Nytårsmenu take-away er en mulighed som de fleste efterhånden kender til og nogle endda måske har brugt. Mange restauranter er lige så stille begyndt at overveje denne mulighed, men det er kun de færreste, der faktisk har mestret og forstået at nytårsmad er en kvalitet, der er anderledes end den du får til dagligt. Du skal vælge en af de restauranter, der faktisk til hverdag har gourmetmad på menuen. For eksemplets skyld kan du, især hvis du bor i Nordjylland, overveje at få din nytårsmenu fra Scheelsmindes gourmetrestaurant. De har stor erfaring inden for dette område og samtidig kan du bestille det hele online og endda tilvælge flere lækre nytårsretter. Samtidig viser det sig at du kan få en komplet menu for et par hundrede kroner pr. gæst, hvilket du alligevel nemt kommer af med selvom du laver maden selv.

 

Det korte af det lange

Det er en stor opgave for alle og enhver at stå med hele denne opgave selv. Så derfor kan det være en klar fordel at du bestiller din mad udefra. På denne måde kan du bedre nyde nytårsaften i selskab med dine venner og familie uden at skulle stå med alle forberedelserne selv. Du kommer alligevel til at bruge en masse penge på mad, så hvorfor ikke bare lade andre tage sig af alt det du ikke gider?