brugte-biler

Køb af brugt bil kan være en glimrende ide. Du skal dog være ekstra opmærksom på en række faktorer, som ellers ikke er aktuelle ved et ny-køb. Dette indlæg giver dig en række råd, som sikre dig et godt køb af brugt bil.

 

Bilens generelle stand og rust-situation

Når du kigger på brugte biler, skal du huske på at tidligere ejere måske ikke har behandlet bilen, som du ville gøre. Derfor skal du være grundig i din gennemgang af bilen.

Bilens generelle stand indebærer en lang række forskellige ting, som fx lakering, buler, åben/lukke mekanismer, defekte dele og rust.

Specielt rust er et vigtigt punkt.

Rust er en bil ejers værste fjende. Når det først er opstået, kan det være svært at komme af med igen. Det er derfor vigtigt at undersøge bilen for rust. Overfladisk rust er ikke det største problem. Det er specielt i dørbunde, skærmkanter og dørpaneler hvor der skal laves et grundigt tjek.

Undersøg også om bilen har været undervognsbehandlet, og dermed sikret mod rust i undervognen.

 

Bilens mekaniske tilstand

Den mekaniske del skal selvfølgelig også ses efter – Ingen bil uden en driftssikker motor.

Først og fremmest skal du tjekke om bilen har overholdt diverse services gennem sin hidtil levetid. Er de typiske sliddele blevet udskiftet, som fx bremser, styretøjsdele, diverse filtre og remme?

Vær også opmærksom omkring bilens tandrem. Dette er noget som skal skiftes på alle biler efter et hvis antal kørte kilometer – nogle biler er det ved 90.000 kilometer og andre 120.000 km.

Biler er forskellige fra mærke til mærke. En Audi motor med 200.000 kilometer bag sig er typisk mere holdbar end en Peugeot motor med samme antal kilometersats. Du skal derfor være opmærksom på bilens kilometertal alt efter bilmærke og motortype.

Derudover bør du tjekke om bilen er udstyret med et partikelfilter. Dette har indflydelse på den årlige ejerafgift samt kørsel i udlandet.

Find din nye sækkevogne