Der er mange der går op i informationssøgning, men bare fordi man interesserer sig for noget er det ikke sikkert man gør tingene rigtigt. Med en voksende mængde litteratur til rådighed når det kommer til informationssøgning skulle man tro det blev lettere og lettere, men det er desværre ikke altid tilfældet. Tror du, at du har den rigtige eller den forkerte tilgang når det kommer til informationssøgning, og hvad får dig til at tro som du gør? Det er vigtigt at kigge kritisk på sin egen måde at gøre tingene på, for ellers risikerer man at sidde fast i en ikke-produktiv eller måske direkte skadelig situation.

En hurtig rundspørge har vist, at rigtigt mange indenfor informationssøgning tror de har en god tilgang, selvom det ikke er tilfældet. Med en forkert tilgang til informationssøgning kan man stadig begå sig (i hvert fald i de fleste tilfælde), men man kommer let på afveje eller skaber problemer for sig selv og andre. Det er ikke let at indse, at man er forkert på den – dels fordi det slår til ens ego, og dels fordi tegnene ikke altid er helt åbenlyse. Hvis man har en forkert tilgang til informationssøgning, hvad gør man så?

 

Den Forkerte Tilgang til Informationssøgning

At låse sig fast til én bestemt måde at arbejde med informationssøgning på, er en udbredt men farlig tilgang. Det er dejligt befriende ikke at skulle tænke kritisk over hvordan man arbejder, fordi man har fundet sig et system – men hvis det system ikke bliver udfordret og opdateret, så ender det galt. Informationssøgning er et område med mange facetter, og det er umuligt at fange dem alle sammen i et enkelt og ligetil system. Dit system fortæller dig, at man kan kigge online efter Kostvejledning – men har du overvejet andre muligheder, eller sat spørgsmålstegn ved denne indgangsvinkel? Eftersom informationssøgning er i konstant udvikling, er det ikke muligt at finde den ”perfekte” måde at arbejde med det på – man er nødt til at være dynamisk og holde sig opdateret.

 

Den Rigtige Tilgang til Informationssøgning

Dit system fortæller dig, at du skal tale med venner og bekendte omkring Gældsrådgivning, men du stopper op før du tager handling – du overvejer, om dette nu også er den bedste tilgang, set i lyset af din nyeste viden og de andre muligheder der eksisterer. Den rigtige tilgang er, at slå autopiloten fra, i det øjeblik den slår til. Det er godt at have systemer omkring informationssøgning, der giver dig hurtige svar – den rigtige tilgang er dog at bruge disse svar som muligheder, og så overveje hvad der ellers kan lade sig gøre. Der findes altid mere end én måde at gøre det på, og ved at indse dette, kan du åbne nye døre for dig selv og mennesker omkring dig.