Mænd og kvinder har længe brugt undertøj. Uanset om du bruger Bjørn Borg Boxershorts, trusser, briefs eller silkeunderbukser, kommer det helt sikkert ikke bag på dig, at folk over hele verden har  brugt undertøj meget længe. Og det er nok ikke noget, der kommer til at ændre sig i den nærmeste fremtid. Men er du opmærksom på den meget interessante historie, der følger med undertøj?

Det var for kun et århundrede siden, at det med at bære undertøj, blev introduceret som en af nødvendighederne her i livet. Det var først omkring det 16. århundrede, at de allerførste forsøgte med at skabe og designe undertøj startede.

I 1510 var der for eksempel lange underbukser af enten silke, fløjl eller linned. Interessant nok, var det omkring denne tid anset for værende ganske almindeligt og anstændigt for kvinder, at forblive nøgne under deres almindelige tøj. Dette er ret ironisk, fordi den anstændige ting at gøre i dag er, at bære undertøj under sit almindelige tøj. På det tidspunkt, var det modsat, og det at være nøgen under tøjet var ganske uskyldigt.

Selv indtil det 18. århundrede var det uanstændigt for kvinder, at være iført underbukser. De eneste gange, hvor det var tilladt og forståeligt for kvinder at bære underbukser var, når de var kolde, syge eller gamle.

Tjenestepiger fik dog lov til at bære underbukser, især når de vaskede vinduer, for deres egen beskyttelse og anstændighed. I den første halvdel af 1800-tallet, især i Biedermeier-perioden, begyndte unge piger at bære det, der almindeligvis er kendt i dag som undertøj med flæser.

Filosofen fra Frankrig, kendt som Jean-Jacques Rousseau, fremmede faktisk brugen af undertøj med flæser i sin lærebog, der hedder Emile. I bogen udtalte Rousseau, at unge piger skulle have lov til at vandre rundt og opleve verden på egen hånd, for på den måde at opbygge en naturlig nysgerrighed omkring verden. For at unge piger kunne gøre dette, var de selvfølgeligt nødt til at være iklædt egnet tøj. Således blev brugen af undertøj med flæser tilskyndet og understreget, i overensstemmelse hermed.

Med tiden ændrede undertøj sig meget, fra design til design, og koncept til koncept. Fra det flæsede undertøj kom crinoline. Der var fordele og ulemper ved at være iført crinoline, så undertøj udviklede sig til de lange bomuldskapper.

Men det var i 1928, at de første meget små trusser blev introduceret. På det tidspunkt var disse små trusser faktisk tiltænkt og beregnet til brug af små børn. På grund af den frihed, der fulgte med disse trusser, når det kom til bevægelse og beskyttelse, blev de større versioner derefter opfundet og designet. Snart var kvinder i alle aldre i gang med at bære disse trusser. I dag er trusser, og det overordnede koncept med undertøj, ikke længere betragtet som tabu. Således er udviklingen også gået i den retning, at trusser er blevet mere sensuelle, fuldstændigt som det burde være.

Det var vores gennemgang af undertøjets historie. Hvis du også finder det interessant at vide, hvordan dit tøj har udviklet sig igennem tiden, så hold øje med vores næste artikel, hvor vi gennemgår historien bag Sneakers. Der ligger nemlig en ganske interessant historie bag lige præcis denne type sko, og du gætter aldrig hvor konceptet bag dette fodtøj oprindeligt stammer fra.