Når familien bliver udvidet, er det som oftest en glædelig begivenhed der giver anledning til en masse gode stunder, men det kræver også en opdatering af boligindretningen. Der er nemlig flere elementer, der skal tages højde for og mange vælger at udnytte tiden op til termin, for i stedet at kunne fokusere på det nye familiemedlem efter termin. Uanset om du kender barnets køn eller ej, er der nemlig ting du allerede nu kan begynde at overveje.

Godt begyndt er halvvejs færdigt

Der er uanede muligheder når det kommer til at indrette et værelse og netop derfor kan det blive en meget lang proces. Start med at indsamle inspiration til børneværelset rundt omkring i butikker, hos venner, på de sociale medier, på nettet, magasiner og hvor du ellers finder inspiration normalt. Gem dine favorit billeder i en samlet mappe og vend tilbage hertil dagen efter til revurdering af billederne. Du vil sandsynligvis opleve at der er nogle billeder du ikke længere har lige så stærke følelser for, nogle du nu synes endnu bedre om og måske vil du også få følelsen af at der mangler noget i din samling. Hvis dette er tilfældet skal du fortsætte din søgen efter inspiration, men pas på med at trække dette stadie ud i langdrag. De færreste projekter kan skabes alene ud fra inspirationsbilleder og du skal derfor videre til skitsering af værelset så snart du har nok at gå videre med.

Inden du går i gang med at dekorere børneværelset med ting, der skal fuldende værelset er det vigtigt at være sikker på, de basale ting er som de skal være. Genovervej de faste elementer i værelset, deres position i rummet og farverne på væggene. Står du på en skillevej i forhold til farve på væggene kan du benytte dig af den gyldne mellemvej og male eller tapetsere én væg i rummet. På denne måde kan du tilføje en blødere stemning uden at få følelsen af at væggene optager al opmærksomheden i værelset.

 

Flot indretning der indbyder til leg

Selvom indretningen i et værelse gerne må være en fryd for øjet, er det først og fremmest det vigtigste at værelset indbyder til mange glade timer med leg og hygge i børnehøjde. Der er kommet meget smukt interiør til børneværelset og fordi meget af det bliver designet med formålet om at inspirere børn til kreativ leg, kan du altså skabe et flot børneværelse der opfordrer til kreativitet. Du kan for eksempel gøre brug af selvlysende stjerner på loftet, lamper i sjove og søde figurer eller møbler, der har taget en tydelig inspiration fra dyrelivet. Udnyt også gerne gulvpladsen med et tæppe med en motorvej på, så dit barn kan køre ræs med sine små biler. Husk at have en lille kurv i en reol til opbevaring af bilerne for at sikre der ikke ligger legetøjsbiler på gulvet i de sene aftentimer. Det kan desuden være en fordel at placere tæppet uden for den direkte gang imellem dør og seng, i tilfældet af at dit barn skal bæres i seng og du derfor ikke har samme mulighed for at se gulvet.

Ift. dekoration på vægge findes der flere smukke plakater til alle aldre, vælg mellem plakater, der skaber fokus på dyrenavne, dyrelyde, eller måske alfabetet. Har du børneinteriør, der primært tjener formålet om at være dekoration frem for legetøj eller inspiration til leg, kan du overveje at hænge hylder op hertil. Hylderne kan du også bruge til gaver fra dåben, billeder, arvestykker fra barndommen eller legetøj som dit barn ikke er gammel nok til at få glæde af endnu, men stadig hører sig til på værelset.